55 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΗΚΟΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΟΠΡΟΘΕΤΙΣΤΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
logobernafon

 “Βουλωμένα” αυτιά; Τώρα υπάρχει λύση

Το Ν300 μπορεί να ανακουφίσει την δυσφορία των “βουλωμένων” αυτιών λόγω ωτίτιδας καθώς επίσης και από πιο απλές αιτίες όπως οι πτήσεις με αεροπλάνο, οι καταδύσεις και αλλαγή υψόμετρου. Απλά τοποθετώντας το άκρο του σωληνίσκου του Ν300 μέσα στο αυτί σας και πατώντας το διάφραγμα, το Ν300 δημιουργεί μια ελεγχόμενη ελαφρά αρνητική πίεση για να βοηθήσει με την εξίσωση της πίεσης. Το Ν300 μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το πρώτο σημάδι δυσφορίας και για όσες φορές χρειαστεί.

Η λύση για τις δυσλειτουργικές ευσταχιανές σάλπιγγες

Υπάρχουν πάρα πολλές αιτίες για την δυσλειτουργία των ευσταχιανών σαλπίγγων και όταν συμβαίνει αυτό πολλοί ασθενείς παραπονούνται ότι τα αυτιά τους είναι μπουκωμένα και νιώθουν δυσφορία ενώ έχουν και πρόβλημα στην ακοή. Ο κακός εξαερισμός του μέσου ωτός είναι αιτία για ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση της συσκευής της Enttex, Ν300, προσφέρει πολύ αποτελεσματική αντιμετώπιση. Το Ν300 βοηθά στην απόφραξη των ευσταχιανών ασκώντας ήπια αρνητική πίεση στον ακουστικό πόρο κινητοποιώντας τον τυμπανικό υμένα και δημιουργώντας έτσι αρνητική πίεση στο μέσο ους. Είναι πανεύκολη στη χρήση ακόμα και από παιδιά 3 ετών και άνω.

Είναι απολύτως ασφαλής.

Η συσκευή έχει βαλβίδα ασφαλείας η οποία σταματάει στα 350-400 mmH2O, αποφεύγοντας έτσι υπερβολικές πιέσεις στον ακουστικό πόρο.

Τελικά πως δουλεύει;

Χρησιμοποιώντας θεραπεία ήπιας αρνητικής πίεσης το Ν300 βοηθά να εξισώσει το μέσο αυτί χαλαρώνοντας το τύμπανο και την Ευσταχιανή σάλπιγγα βοηθώντας τον αέρα να επανέλθει στο μέσο αυτί.

 • auti1

  Το τύμπανο μεταδίδει δονήσεις στο μέσο αυτί. Η εύκαμπτη αυτή μεβράνη είναι ευαίσθητη σε εξωτερικές αλλαγές της πίεσης. 
  Ενώ η μείωση της ατμοσφαιρικής πίεσης είναι συνήθως ανεκτή, η αύξηση της μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, πόνο και μείωση της ακοής.

 • auti2

  Πως είναι το τύμπανό σας όταν τα αυτιά σας είναι βουλωμένα (μπλοκαρισμένη ευσταχιανή σάλπιγγα).

 • free

  Το αυτί μετά την χρήση του Ν300

 

 

 

 

Πως το χρησιμοποιώ;

Το Ν300 είναι εύκολο στην χρήση και κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των τριών ετών. Απλά τραβήξτε το προστατευτικό καπάκι και ξετυλίξτε το σωληνάκι. Ενώ κάθεστε άνετα, τοποθετήστε την άκρη του σωληνίσκου μέσα στον ακουστικό πόρο σας και κρατήστε το σταθερά μέχρι να νιώσετε αίσθηση σφραγίσματος. Όταν ο σωληνίσκος είναι στη θέση του, πατήστε το κεντρικό διάφραγμα της συσκευής με τον αντίχειρα και αφήστε το. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να νιώσετε μια ελαφρή αναρρόφηση μέσα στο αυτί σας. Αμέσως μετά από αυτήν την αίσθηση της αναρρόφησης καταπιείτε για να γίνει η εξίσωση της πίεσης του μέσου αυτιού.
Να έχετε ένα ποτήρι νερό κοντά σας για να βοηθηθείτε με την κατάποση. Μετά την επανάληψη αυτής της διαδικασίας και πετυχαίνοντας την επιθυμητή ανακούφιση, τυλίξτε το σωληνάκι γύρω από την συσκευή και επανατοποθετήστε το προστατευτικό καπάκι. Βεβαιωθείτε ότι το προστατευτικό καπάκι είναι πάντα πάνω στην συσκευή όταν δεν την χρησιμοποιείτε. Είναι τόσο απλό!

Κλινικά αποδεδειγμένο.

Έρευνα η οποία διεξήχθη στο επιστημονικό κέντρο S. Maria Nascente στο Μιλάνο απέδειξε την χρησιμότητά του. 20 ασθενείς με φραγμένες ευσταχιανές σάλπιγγες μετά από ωτίτιδα, χωρίστηκαν σε 2 τυχαίες ομάδες των 10 ατόμων. Η ομάδα Α είχε 7 άντρες και 3 γυναίκες και η ομάδα Β, 6 άντρες και 4 γυναίκες. Και στους 20 είχαν γίνει οι εξής εξετάσεις, ακοομέτρηση (pure tone), τυμπανομετρία και αντανακλαστικά του αναβολέα, οι οποίες είχαν κανονικές τιμές. Η απόφραξη του αυτιού ποσοτικοποιήθηκε με την Οπτική Αναλογική Κλίμακα (VAS). Στην ομάδα Α, μετά την ανάρρωση δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια (ομάδα ελέγχου) ενώ στην ομάδα Β συστήθηκε η χρήση του Ν300 τρεις φορές την ημέρα για πέντε λεπτά κάθε φορά για διάρκεια μιας εβδομάδας. Η χρήση του Ν300 είναι πολύ απλή αρκεί να πιέζετε το διάφραγμα της συσκευής. (Alpini D. and Mattei V.)

Και οι δύο ομάδες εξετάσθηκαν εκ νέου μετά το πέρας μιας εβδομάδας. Η ομάδα Β είχε μεγάλη βελτίωση όσον αφορά την απόφραξη των ευσταχιανών σαλπίγγων ενώ στην ομάδα Α δεν υπήρχε καμία βελτίωση.

Τα οφέλη

Τα οφέλη του Ν300 δεν περιορίζονται μόνο στην αποσυμφόρηση των αυτιών μετά από ωτίτιδα. Είναι το ίδιο αποδοτικό και για τους ανθρώπους οι οποίοι πετάνε με αεροπλάνο, για τους δύτες γενικότερα για όσους ανθρώπους έχουν δυσκολία να εξισώσουν την πίεση στα αυτιά τους. Με μειωμένη πίεση στην τυμπανική μεμβράνη και ελεύθερη ευσταχιανή σάλπιγγα, ο εξαερισμός του αυτιού διευκολύνεται κατά την κατάποση. ( Blocked Ear Following Otitis Media and in Chronic Tube Dysfunction, Alpini D. M.D)

 

Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies