55 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΗΚΟΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΟΠΡΟΘΕΤΙΣΤΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ
logobernafon

“Χρησιμοποιώ το Ρ100 και για τα δύο αυτιά και δεν είχα καθόλου κρίσεις ίλιγγου μέχρι σήμερα. Αισθάνομαι φυσιολογικά και πολλές φορές καλύτερα από “απλά φυσιολογικά”. Είμαι ευγνώμων για το Ρ100. Η συσκευή δουλεύει και την συνιστώ, υπό σωστή καθοδήγηση, σε οποιονδήποτε.”
Κα. M.G. πάσχουσα του συνδρόμου Meniere

ΣΥΝΔΡΟΜΟ MENIERE

Το σύνδρομο Meniere είναι μια διαταραχή του έσω αυτιού που μπορεί να επηρεάσει την ακοή και την ισορροπία. Τα συμπτώματα είναι κρίσεις ιλίγγου, εμβοές και μπούκωμα. Τα συμπτώματα αυτά σχετίζονται με την έλλειψη ισορροπίας των υγρών στο έσω αυτί. Η αιτία αυτής της έλλειψης ισορροπίας είναι άγνωστη μέχρι σήμερα και δεν υπάρχει θεραπεία. Η συνήθης θεραπεία εστιάζει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων όπως με τη θεραπεία παλμών χαμηλής πίεσης.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΛΜΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ
Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι οι ασθενείς με το σύνδρομο Meniere είναι ευαίσθητοι σε ήπια αρνητική πίεση.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η έκθεση σε θετική πίεση μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα της νόσου. Αυτή η παρατήρηση έχει οδηγήσει στην θεραπεία παλμών θετικής πίεσης, και το Ρ100 έχει σχεδιαστεί για να παράγει με ασφάλεια αυτές τις πιέσεις. Η αποτελεσματικότητά του έχει αποδειχτεί κλινικά με μελέτες που έχουν γίνει στην Νότιο Αφρική και στην Αυστραλία.
Οι παλμοί θετικής πίεσης περνάνε στο έσω αυτί μέσω του ακουστικού πόρου. Για να φτάσουν στο έσω αυτί και να είναι αποτελεσματικοί, ένας μικρός πλαστικός σωληνίσκος εξαερισμού χρειάζεται να τοποθετηθεί στο τύμπανο. Αυτή η διαδικασία γίνεται από ειδικό ΩΡΛ χειρουργό.

“… από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ την συσκευή τρεις φορές την ημέρα τους τελευταίους πέντε μήνες, μπορώ να καθαρίσω, να μαγειρέψω, να πλύνω ακόμα και να οδηγήσω το αμάξι μου για να πάω για ψώνια"
Κος. D.S. πάσχων από το σύνδρομο Meniere

Πως λειτουργεί

pos

Το Ρ100 είναι μια μικρή συσκευή η οποία έχει ένα σωληνίσκο που προσαρτάται στον ακουστικό πόρο όπως τα ακουστικά βαρηκοΐας. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή. Ο ασθενής απλά πιέζει το διάφραγμα της συσκευής και δημιουργεί μικρή πίεση στον τυμπανικό υμένα.

Είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχει κίνδυνος να ασκηθεί περισσότερη πίεση από το επιτρεπτό δεδομένου ότι και η συσκευή έχει βαλβίδα ασφαλείας η οποία δεν επιτρέπει πιέσεις μεγαλύτερες από 250 mmH2O. Ο ασθενής μπορεί να το χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του άλλα όχι περισσότερο από 8 φορές την ημέρα.
Η συνήθης πρακτική της τοποθέτησης παροχέτευσης στο μέσο αυτί για πολλούς ασθενείς δεν είναι αρκετή και οι ασθενείς συνεχίζουν να ενοχλούνται.
Το Ρ100 σε συνδιασμό με την παροχέτευση του αυτιού βοηθάει στην εξομάλυνση των συμπτωμάτων. (P100 in the treatement of Meniere’s disease: A clinical study. Burkhard Franz and Fritz van der Laan)

Οι ασθενείς στους οποίους δόθηκε για να το δοκιμάσουν, αρνήθηκαν να το επιστρέψουν.

 

Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης χρησιμοποιούμε Cookies όπως περιγράφεται στην Πολιτική Χρήσης Cookies